The Vicious Years

1950, Robert Florey, 78 minuten

Verenigde Staten 1950. Misdaad van Robert Florey. Met o.a. Tommy Cook, Sybill Merritt, Eduard Franz, Gar Moore en Anthony Ross.

VPRO Cinema

Een schrijnend drama dat zich afspeelt temidden van de puinhopen in het naoorlogse Itali[KA3]e, dat gaat over een straatarme veertien-jarige jongen die toevallig getuige was van een moord op een zwarthandelaar door iemand uit betere kringen. Hij besluit met zijn wetenschap de dader te chanteren. Dat doet hij niet om het geld, maar om een plaatsje in het ouderlijk (heren)huis, de geborgenheid van de familie, hij wil behalve adoptie ook een goede opvoeding en opleiding. Een verbazingwekkende, weinig bekende film, die in twaalf dagen in de studio's in Hollywood gedraaid werd en zeker niet onderdoet voor het neorealistische werk van tijdgenoten van de in Parijs geboren Faber, De Sica en Rossellini. Scenario van N. Richard Nash en camerawerk van Henry Freulich.

credits

Regie:
Robert Florey
Cast:
Tommy Cook, Sybill Merritt, Eduard Franz, Gar Moore, Anthony Ross, Marjorie Eaton, Russ Tamblyn, Eve Miller, Lester Sharpe, John Doucette
Scenario:
N. Richard Nash
Muziek:
Arthur Lange
Jaar:
1950
Alt. titels:
Vicious Years, The
Genres:
Misdaad, Drama
Trefwoorden:
Melodrama
Landen:
Verenigde Staten


op televisie
0 uitzendingen

The Vicious Years (1950) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer