België 1960. Avonturenfilm van Michel Romanoff en Jean-Marc Landier. Met o.a. Francis Blanche, Charles Janssens, Marie-José Nat, Victor Guyau en Renate Grassin.

VPRO Cinema

Een grove, zware, moeizame, vulgaire en penibele klucht, die ter wereld werd gebracht door de Franstalige Belgische cinema, maar die eerder thuishoort in het genre 'Vlaamse Kermis'. Een Brabants dorpje vertrouwt de papiermolen van het ministerie niet en zal in de vorm van een mysteriespel zelf geld inzamelen voor de broodnodige riolering. Deze film werd met een loodzware camera in elkaar gestoken. Talrijke wederwaardigheden rond de genoemde hertog in een stijl die enigszins doet denken aan AUBERGE DU CHEVAL BLANC. Humor van het allerlaagste niveau. Van Blanche weten we dat hij al in alle mogelijke films gespeeld heeft, maar het doorgaans zo veelzijdige talent van Nat gaat hier volledig teloor. Met hoempamuziek voor slechthorenden. Het is mogelijk dat er versies in omloop zijn die nog langer zijn dan 78m, hoewel dat al te veel is.

credits

Regie:
Michel Romanoff, Jean-Marc Landier
Cast:
Francis Blanche, Charles Janssens, Marie-José Nat, Victor Guyau, Renate Grassin, Robert Lussac, B. Van Eeckhoudt, I de Verman, Amédée Veronique
Muziek:
B. Van Eeckhoudt
Jaar:
1960
Genres:
Avonturenfilm, Komedie
Trefwoorden:
Avonturenfilm
Landen:
België

op televisie
0 uitzendingen

Vive le duc! (1960) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken