Verenigd Koninkrijk 1937. Biografie van Herbert Wilcox. Met o.a. Anna Neagle, Anton Walbrook, H.B. Warner, Walter Rilla en Mary Morris.

VPRO Cinema

Hoogtepunten uit het leven van Queen Victoria, één van de invloedrijkste koninginnen uit de Britse geschiedenis. Het was duidelijk een prestigeprodukt, dat niet alleen een groot aantal van Engelands beste acteurs en technici bijeenbracht, maar waarvan het laatste deel, de jubileumviering, in Technicolor gefilmd werd. Neagle schittert als Victoria, terzijde gestaan door Walbrooks Prins Albert. Het scenario van Miles Malleson en Robert Vansittart is gebaseerd op het toneelstuk Victoria Regina van Laurence Housman. Voor de fotografie waren F.A. Young en William V. Skall verantwoordelijk. Een hoogtepunt uit de Britse vooroorlogse filmgeschiedenis, dat in 1938 gevolgd werd door SIXTY GLORIOUS YEARS. De twee delen werden in 1943 gemonteerd tot één film, QUEEN VICTORIA.

credits

Regie:
Herbert Wilcox
Cast:
Anna Neagle, Anton Walbrook, H.B. Warner, Walter Rilla, Mary Morris, C.V. France, Charles Carson, Felix Aylmer, C. V. France
Muziek:
Anthony Collins
Jaar:
1937
Genres:
Biografie, Historische film
Landen:
Verenigd Koninkrijk


op televisie
0 uitzendingen

Victoria The Great (1937) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken