Visages des femmes

1985, Désiré Écaré, 108 minuten

Ivoorkust 1985. Romantiek van Désiré Écaré. Met o.a. Eugénia Clasé, Véronique Mahile, Carmen Levry, Anny Brigitte en Alexis Leatche.

VPRO Cinema

De ironiserende debuutfilm van [KA1]Ecar[KA1]e, waarvan welwillende critici de vormgeving vergeleken hebben met de fraaie beelden van Jean Renoir en de inhoud met de verhalende stijl van Marcel Pagnol. Het gaat over Ivoorkust, dat zich nog maar net uit het koloniale tijdperk ontworsteld heeft en daar nog niet mee klaar is, tegen de achtergrond van drie vrouwenportretten (twee liefdesgeschiedenissen: een vrouw uit een dorp en een zakenvrouw uit de stad; en een melodrama: een tante die een en arme neef helpt), waaruit blijkt dat vrouwen heel veel bergen moeten verzetten om de bestaande traditie te trotseren. Een sociaal en psychologisch beeld van een gemeenschap met levendige en krachtige elementen dat hier en daar komisch en zeer zeker menselijk is. Sterk script van regisseur Écaré en een goede vertolking door voornamelijk amateur-spelers uit het dorp Adioukrou.

credits

Regie:
Désiré Écaré
Cast:
Eugénia Clasé, Véronique Mahile, Carmen Levry, Anny Brigitte, Alexis Leatche, Désiré Bamba, Kouadio Brou, Sidiki Bakaba, Albertine Gueéssan
Jaar:
1985
Genres:
Romantiek, Drama
Trefwoorden:
Sociaal drama, Romantisch drama
Landen:
Ivoorkust


op televisie
0 uitzendingen

Visages des femmes (1985) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer