Une Vie suspendue

1988, Jocelyne Saab, 90 minuten

Frankrijk/Libanon/Canada 1988. Drama van Jocelyne Saab. Met o.a. Jacques Weber, Hala Bassam, Juliet Berto, Youssef Housni en Denise Filiatrault.

VPRO Cinema

Een liefdesgeschiedenis in Beiroet tussen een intellectueel die in deze stad geboren is en een jonge vluchtelinge. Met een scenario van Gérard Brach naar een idee van de regisseuse. Hij wordt gedood door een in een hinderlaag verborgen schutter. Dat is alles. Het gaat echter vooral over een opgegeven - met flash-backs 'over vroeger' - en door dertien jaar oorlog verwoeste stad. De dood is er een alledaags verschijnsel: door een gekke schutter of een verdwaalde kogel. Zelfs de kinderen dragen kalachnikov-geweren. Deze atmosfeer van dagelijkse tragiek wordt in prachtig opnamen weergegeven evenals het gejaagde gedrag van de twee hoofdrolspelers. Zij hebben hun hele rol fonetisch moeten leren. Deze film gaat over de totale ondergang rond wat voorlopige overlevenden.

credits

Regie:
Jocelyne Saab
Cast:
Jacques Weber, Hala Bassam, Juliet Berto, Youssef Housni, Denise Filiatrault, Ali Diab, Khaled El Sayed, Claude Préfontaine, Souheir Salhani
Muziek:
Siegfried Kessler
Schrijver:
Jocelyne Saab
Jaar:
1988
Alt. titels:
Vie suspendue, Une
Genres:
Drama, Oorlogsfilm
Trefwoorden:
Oorlogsfilm
Landen:
Frankrijk, Libanon, Canada


op televisie
0 uitzendingen

Une Vie suspendue (1988) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer