Le Voyage en douce

1979, Michel Deville, 98 minuten

Frankrijk 1979. Komedie van Michel Deville. Met o.a. Dominique Sanda, Geraldine Chaplin, Jacques Zabor, Jean Crubelier en Valérie Masterson.

VPRO Cinema

Na een echtelijke ruzie zoekt een vrouw onderdak bij een oude vriendin die op het punt staat om naar de Provence te vertrekken. Tijdens dat uitstapje wisselen de vrouwen erotische ervaringen en herinneringen uit en hebben een aantal ontmoetingen, waardoor ze bij terugkeer elk anders tegenover de huwelijkssituatie staan. Deville heeft zes vrouwelijke en acht mannelijke schrijvers om erotische anekdotes gevraagd en die uiterst behendig tot een scenario uitgebouwd. De film blijft niettemin al te literair, met over-esthetische beelden die aan kwasi-artistiek gegluur van David Hamilton doen denken. Het temperamentvol acteren van Sanda is een verrassing, Chaplin compenseert gebrek aan diepte van haar rol soms met overdreven spel. De actrices zijn aangenaam om naar te kijken, maar film blijft aan de buitenkant.

credits

Regie:
Michel Deville
Cast:
Dominique Sanda, Geraldine Chaplin, Jacques Zabor, Jean Crubelier, Valérie Masterson, Cécile le Bailly, Jacqueline Parent, Françoise Morhange, Frédéric Andréi
Muziek:
Ludwig von Beethoven
Jaar:
1979
Alt. titels:
Voyage en douce, Le
Genres:
Komedie, Erotiek
Trefwoorden:
Tragikomedie, Seks
Landen:
Frankrijk


op televisie
0 uitzendingen

Le Voyage en douce (1979) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer