La Vraie histoire de Gérard Lechômeur

1979, Joaquin Lledo, 105 minuten

Frankrijk 1979. Drama van Joaquin Lledo. Met o.a. Pierre Clémenti, Philippe Lehbre, Nico, Charlotte Trench en Jorge Amat.

VPRO Cinema

De dichter G[KA2]erard Lech[KA4]omeur verlaat de inrichting en dwaalt door Parijs om zich in de 45e minuut te laten doodsteken met een dolk. De vraag is waarom. De volgende twintig minuten zijn gevuld met een manifestatie van staalarbeiders die slecht afloopt, terwijl het derde deel weer over de dichter gaat. De regisseur (amateur, wat zijn het er toch veel!) heeft extra lang, uitgewijd om de duur van een lange speelfilm te halen, óf hij heeft het zwerven van zijn hoofdpersoon - een soort geestverschijning - willen inpassen in een maatschappelijke context. Deze mislukking borduurt voort op een ideologie uit het voorbije hippietijdperk. Het zal dan ook niemand verbazen dat het jaren heeft geduurd eer er een distributeur was gevonden!

credits

Regie:
Joaquin Lledo
Cast:
Pierre Clémenti, Philippe Lehbre, Nico, Charlotte Trench, Jorge Amat, François Michaux, Patrick Lheureux Bourron, Sylvia Benamou, François Chemin, Féodor Atkine
Jaar:
1979
Alt. titels:
Vraie histoire de Gérard Lechômeur, La
Genres:
Drama, Experimenteel, Romantiek
Trefwoorden:
Sociaal drama, Experimentele film, Romantisch drama
Landen:
Frankrijk


op televisie
0 uitzendingen

Reageer