Frankrijk 1961. Historische film van Claude Autant-Lara. Met o.a. Francis Claude, Francis Blanche, Bernard Blier, Pierre Brasseur en Nicole Courcel.

VPRO Cinema

De bejaarde koning Hendrik IV wordt verliefd op een vijftienjarige en om de jaloezie van koningin Maria de Medicis niet te wekken, huwt hij haar uit aan een jonge prins, die onvoorzien aanspraak maakt op zijn huwelijksrechten en zijn echtgenote van het hof ontvoert. Het ironisch scenario in de traditie van een pikante roddel over gekroonde hoofden waarin Sacha Guitry uitblonk, concentreert de actie in de diverse slaapvertrekken van het hof. De regisseur mist echter de lichtvoetige aanpak en de theaterkomiek Claude is niet tegen de hoofdrol opgewassen. Het weerzien met een reeks sterren is aangenaam, hoe weinig kansen de film hun ook biedt.

credits

Regie:
Claude Autant-Lara
Cast:
Francis Claude, Francis Blanche, Bernard Blier, Pierre Brasseur, Nicole Courcel, Danielle Darrieux, Danièle Gaubert, Roger Hanin, Daniel Ivernel, Melina Mercouri, Armand Mestral, Simone Renant, Vittorio De Sica, Jean Sorel
Jaar:
1961
Genres:
Historische film, Romantiek, Erotiek
Trefwoorden:
Satire, Romantisch drama, Seks
Landen:
Frankrijk

op televisie
0 uitzendingen