Frankrijk/Italië 1962. Drama van Louis Malle. Met o.a. Brigitte Bardot, Marcello Mastroianni, Dirk Sanders, Gregor von Rezzori en Eléonore Hirt.

VPRO Cinema

Onthullende, sterk biografische film over het fenomeen Brigitte Bardot. In het interviewboek 'Malle on Malle' van Philip French noemt de regisseur zijn film Vie privée een van de twee 'ongelukjes' in zijn filmografie (de andere is de Amerikaanse komedie Crackers). Malle was gewaarschuwd voor de wispelturige Bardot en ze bleek tijdens de opnames inderdaad vol sterallures. Tegenspeler Marcello Mastroianni probeerde een week voor de opnames vergeefs onder zijn contract uit te komen. Het beste deel van de film, gesitueerd in het Italiaanse Spoleto, werd grotendeels geïmproviseerd. In haar autobiografie 'Initialen B.B.', klaagt Bardot dat Vie privée een leven, 'een aaneenschakeling van schandalen', oprakelde dat ze juist achter zich wilde laten.

credits

Regie:
Louis Malle
Cast:
Brigitte Bardot, Marcello Mastroianni, Dirk Sanders, Gregor von Rezzori, Eléonore Hirt, Ursula Kübler, Antoine Roblot, Jacqueline Doyen
Scenario:
Jean-Paul Rappeneau, Louis Malle, Jean Ferry
Productie:
Christine Gouze-Rénal
Camera:
Henri Decaë
Muziek:
Fiorenzo Carpi
Montage:
Kenout Peltier
Jaar:
1962
Alt. titels:
A Very Private Affair
Genres:
Drama, Biografie
Landen:
Frankrijk, Italië


op televisie
0 uitzendingen

Vie privée (1962) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken