Frankrijk 1966. Romantische komedie van Jean-Paul Rappeneau. Met o.a. Catherine Deneuve, Pierre Brasseur, Philippe Noiret, Henri Garcin en Carlos Thompson.

VPRO Cinema

Ver van alle oorlogsrumoer verveelt Marie (Deneuve), een verwende, getrouwde vrouw, zich begin 1944 op het Normandische landgoed van haar man, pantoffelheld Jerome (Noiret), en wil het liefst naar Parijs. Dan moeten ze verzetsstrijder Dimanche (Brasseur), die met een parachute geland is, in de kelders verbergen. Hij wordt prompt verliefd op zijn knappe gastvrouw, terwijl de Duitse ingekwartierde majoor Klopstock (Thompson) haar ook het hof maakt. Terwijl beide mannen om haar de oorlog vergeten, zal haar echtgenoot zich als de ware held ontpoppen. Deze sierlijk gemaakte en inhoudelijk verrassende komedie liet voor het eerst de humoristische mogelijkheden van Deneuve zien en bood dankbaar emplooi aan die van Noiret.

credits

Regie:
Jean-Paul Rappeneau
Cast:
Catherine Deneuve, Pierre Brasseur, Philippe Noiret, Henri Garcin, Carlos Thompson, Mary Marquet, Marc Dudicourt, Donald O'Brien, Robert Moore
Scenario:
Jean-Paul Rappeneau
Productie:
Nicole Stéphane
Camera:
Pierre Lhomme
Muziek:
Michel Legrand
Montage:
Pierre Gillette
Jaar:
1966
Alt. titels:
A Matter of Resistance
Genres:
Romantische komedie, Oorlogsfilm
Trefwoorden:
WO II
Landen:
Frankrijk

op televisie
0 uitzendingen

La vie de château (1966) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken