The Wagon Master

1929, Harry Joe Brown, 67 minuten

Verenigde Staten 1929. Western van Harry Joe Brown. Met o.a. Ken Maynard, Edith Roberts, Frederick Dana, Tom Santschi en Al Ferguson.

VPRO Cinema

De eerste Universal-western met Maynard van een serie van acht nadat hij First National had verlaten. Universal-directeur Carl Laemmle accepteerde een budget van $ 75000 per western. Alle acht werden goede produkties en dat in een tijd waarin er stapels films voor $ 10.000 dollar gemaakt werden en er door de overgang naar geluidsfilm een crisis bestond. Marion Jackson was van First National meegekomen en schreef hier het scenario. Brown had de films bij First National met Maynard geproduceerd en ging eveneens met de superster mee. Hier moet Maynard het opnemen tegen de schurken Santschi en Ferguson, die pogen een bevoorradingstrack tegen te houden die door Maynard geleid wordt nadat Dana is vermoord. Ook probeert Ferguson Roberts te pakken te krijgen. Ted McCord was eveneens met Maynard meegegaan als cameraman, waardoor deze in feite het oude team rond zijn persoon wist te bewaren.

credits

Regie:
Harry Joe Brown
Cast:
Ken Maynard, Edith Roberts, Frederick Dana, Tom Santschi, Al Ferguson, Jack Hanlon, Billie Dunn, Chief Whitehorse, Frank Rice
Jaar:
1929
Alt. titels:
Wagon Master, The
Genres:
Western
Landen:
Verenigde Staten


op televisie
0 uitzendingen

The Wagon Master (1929) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer