Yol

1982, Yilmaz Güney, 114 minuten

Duitsland/Zwitserland/Turkije 1982. Drama van Yilmaz Güney, Çerif Gören en Yilmaz Guney. Met o.a. Tarik Akan, Halil Ergün, Necmettin Çobano[KA5]glu, [KA10]Serif Sezer en Meral Orhonsoy.

VPRO Cinema

Als in Turkije na lange tijd het verlofsysteem voor de semi-open gevangenissen weer ingesteld wordt, behoren Yusuf Mevlét, Mehmet Salih, Seyit Ali en Omer tot de gelukkigen die een week verlof krijgen. Hun belevenissen zijn de leidraad voor de film. Hun hoop om even de ellende en vernederingen van de gevangenis te kunnen vergeten. De problemen en teleurstellingen die ze tegenkomen. Hun ervaringen schetsen een beeld van de Turkse samenleving, de drukkende moraal waaronder de inwoners leven en vooral de positie van de Turkse vrouw. Is de vrijheid buiten de gevangenismuren niet net zo beperkt als daarbuiten?

credits

Regie:
Yilmaz Güney, Çerif Gören, Yilmaz Guney
Cast:
Tarik Akan, Halil Ergün, Necmettin Çobano[KA5]glu, [KA10]Serif Sezer, Meral Orhonsoy, Semra Uçar, Hikmet Çelik, Sevda Aktolga, Tuncay Akça, Güven Sengil, Gungor Bayrak, Celik, Hikmet, Necmettin Çobanoglu, Halil Ergn
Scenario:
Yilmaz Guney
Camera:
Sébastian Argol
Muziek:
Sébastian Argol
Jaar:
1982
Alt. titels:
De weg
Genres:
Drama
Trefwoorden:
Psychologisch drama, Sociaal drama
Landen:
Duitsland, Zwitserland, Turkije


op televisie
0 uitzendingen

Yol (1982) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer