War of the Roses - Richard III (Part 1)

1989, Michael Bogdanov, 100 minuten

Verenigd Koninkrijk 1989. Historische film van Michael Bogdanov. Met o.a. Philip Bowen, Andrew Jarvis, Francesca Ryan, June Watson en Charles Dale.

VPRO Cinema

Een laatste aflevering uit Bogdanovs verfilming van de historische drama's van Shakespeare over de Engelse geschiedenis in een eigentijdse kostumering, en uitgevoerd door een provinciaal gezelschap. Koning Edward IV is dodelijk gewond als gevolg van een intrige met zijn broer Richard III, maar die weet het vertrouwen te winnen van zijn weduwe Lady Anne. Hij laat dan zijn broer Clarence ombrengen en roept openlijk om wraak op de moordenaars van zijn broers. Terwijl de meedogenloze Richard III zich een weg baant naar de troon, en de absolute monarchie, roert een opstandige lord Buckingham zich in de gelederen, en is Richard III gedwongen de wapenen daadwerkelijk op te nemen. Wordt in twee delen uitgezonden en is bestemd voor geïnteresseerden die het geduld kunnen opbrengen.

credits

Regie:
Michael Bogdanov
Cast:
Philip Bowen, Andrew Jarvis, Francesca Ryan, June Watson, Charles Dale, Michael Pennington, Clyde Pollitt, Michael Cronin
Jaar:
1989
Genres:
Historische film, Drama
Landen:
Verenigd Koninkrijk


op televisie
0 uitzendingen

Reageer