Verenigde Staten 1967. Misdaad van Buzz Kulik. Met o.a. David Janssen, Ed Begley, Keenan Wynn, Lillian Gish en Eleanor Parker.

VPRO Cinema

Ervan overtuigd dat hij de psychopaat voor zich heeft die hij zoekt, schiet politieman Janssen een man neer die een wapen op hem richt. De dode was een gewaardeerde arts en een revolver is nergens te vinden, zodat twijfel rijst aan de zelfverdediging waarop Janssen zich beroept. De schietpartij loopt uit op een schandaal. Sterk opgebouwd melodrama met een verrassend einde. De vele kleine plans waarin de film wordt verteld doen vermoeden dat hij werd geproduceerd voor tv. Hierbij komt dat Kulik voornamelijk voor het kleine scherm werkte. Sterke bijrollen van een hele reeks legendarische namen. Als inspiratiebron voor het scenario van Mann Rubin diende de roman 711-Officer Needs Help van Whit Masterson. Onderhoudend en spannend. Gefotografeerd door Joseph Biroc. Door Jerry Goldsmith voorzien van een opwindende jazz-score.

credits

Regie:
Buzz Kulik
Cast:
David Janssen, Ed Begley, Keenan Wynn, Lillian Gish, Eleanor Parker, Stefanie Powers, George Sanders, Steve Allen, Carroll O'Connor, Joan Collins, Walter Pidgeon, Sam Wanamaker
Camera:
Joseph F. Biroc
Muziek:
Jerry Goldsmith
Jaar:
1967
Genres:
Misdaad, Drama, Thriller
Trefwoorden:
Cop-story, Soap opera
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

Warning Shot (1967) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken