Verenigde Staten 1987. Misdaad van Rod Holcomb. Met o.a. Ken Wahl, Jonathan Banks, Ray Sharkey, Gianni Russo en Robert Miranda.

VPRO Cinema

Pilootaflevering van gelijknamige dramatische Amerikaanse politieserie met Wahl als een undercover-agent die het opneemt tegen de georganiseerde misdaad. Om gemakkelijk te kunnen infiltreren en geloofwaardig over te komen, bracht hij achttien maanden in de gevangenis door. Hij wil bovendien zijn moeder in de ogen kunnen kijken, want zij leeft in de veronderstelling dat haar zoon echt een gangster is en wil niets met hem te maken hebben. Zolang hij in dienst is van het Organized Crime Task Force mag hij haar de waarheid niet zeggen. Wanneer zijn goede vriend en mentor door maffiabaas Russo vermoord wordt, besluit Wahl zijn 'bekentenis' nog even uit te stellen. De serie liep in de V.S. van september 1987 tot december 1990. De pilootaflevering werd geregisseerd door producer Holcomb en geschreven door Stephen J. Cannell en Frank Lupo.

credits

Regie:
Rod Holcomb
Cast:
Ken Wahl, Jonathan Banks, Ray Sharkey, Gianni Russo, Robert Miranda, Ralph Cole, Gerard Anthony, Tom Heaton, Sydney Filkow, David Berner, Jim Byrnes, Jessica Steen, John, Wesley
Scenario:
Stephen J. Cannell
Muziek:
Mike Post
Jaar:
1987
Genres:
Misdaad, Avonturenfilm
Trefwoorden:
Avonturenfilm, Cop-story
Landen:
Verenigde Staten


op televisie
0 uitzendingen

Wiseguy (1987) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken