The Women of Windsor

1992, Steven Hilliard Stern, 180 minuten

Verenigde Staten 1992. Drama van Steven Hilliard Stern. Met o.a. Sallyanne Law, Nicola Formby, James Piddock, Robert Meadmore en Nigel Bennett.

VPRO Cinema

Nog maar eens een bitterzoet verhaal in de vorm van een miniserie over de huwelijken van de Britse prinsen Charles en Andrew. Netjes in beeld gebracht, maar het scenario van Peter Lefcourt brengt absoluut niets aan het licht dat afwijkt van wat de roddelpers verspreidde. Hoewel vrij lang, worden de personages en hun motieven erg vaagjes getekend en is zelfs de stem van een reporter nodig om wat vaart in de aaneengebreide scènes te krijgen. Alleen Law, die gestalte geeft aan Sarah Ferguson, die met prins Andrew trouwde, geeft wat kleur aan haar personage: zij wordt door de scenarist ook met sympathie benaderd. Formby is Lady Di, Piddock prins Charles en Meadmore prins Andrew. Het camerawerk is van Laszlo George. Wordt meestal in twee delen uitgezonden.

credits

Regie:
Steven Hilliard Stern
Cast:
Sallyanne Law, Nicola Formby, James Piddock, Robert Meadmore, Nigel Bennett, Carolyn Sadowska, Deborah Duchene, David Fox, Dixie Seatle, Eugene Robert Glaza, Barbara Gordon, Torri Higginson, Trulie MacLeod, Neil Munro, Kristina Nicoll, Ron Payne
Productie:
Samuels, Sharmhill
Camera:
Laszlo George
Muziek:
Marybeth Sullivan, Mickey Erbe
Jaar:
1992
Alt. titels:
Women of Windsor, The
Genres:
Drama
Trefwoorden:
Melodrama, Soap opera, Salon-drama
Landen:
Verenigde Staten


op televisie
0 uitzendingen

The Women of Windsor (1992) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer