Verenigde Staten 1988. Sciencefiction van Colin Chilvers. Met o.a. Jared Martin, Lynda Mason Green, Philip Akin, Richard Chaves en Richard Comar.

VPRO Cinema

Vijf videobanden met elk twee SF-verhalen naar de gelijknamige tv-serie over buitenaardse wezens die de aarde willen vernietigen. De wezens zijn klauw-achtige handen die op de meest onverwachte momenten uit kisten, trommels en zelfs menselijke borstkassen te voorschijn komen. In tegenstelling tot gelijknamige film uit 1953 (die de buitenaardse wezens toentertijd niet op het scherm liet zien) worden de wezens niet erg effectief aangewend. Scenarist Greg Strangis deed zijn best met het bedenken van wat pseudo-wetenschappelijk gezeur die de buitenaardsen in staat stelt zich in de gedaante van mensen schuil te houden. Het lijkt daarom ook allemaal veel meer op INVASION OF THE BODY SNATCHERS of V dan op het oeuvre van H.G. Wells.

credits

Regie:
Colin Chilvers
Cast:
Jared Martin, Lynda Mason Green, Philip Akin, Richard Chaves, Richard Comar, Gwynyth Walsh, Ilse Von Glatz, Eugene Clark, Michael Rudder, Corinne Conley
Jaar:
1988
Genres:
Sciencefiction, Actiefilm
Trefwoorden:
SF-Film
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

War of the Worlds (1988) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken