Verenigde Staten 1991. Drama van Lou Antonio. Met o.a. Jaclyn Smith, Robin Thomas, Holland Taylor, Dan Butler en Lisa Jakub.

VPRO Cinema

Klinkt goed, maar het is niks: vrouwelijk chirurg Dr. Kate Willis (Smith) - net weduwe geworden nadat haar man bij een auto- ongeval is omgekomen - wordt verkracht in een obscuur gedeelte van de parkeergarage van het ziekenhuis; kort daarna moet zij terechtstaan wegens moord op haar verkrachter (Butler) die tijdens een door haar uitgevoerde operatie op de snijtafel komt te overlijden - en dat nadat zij juist alles in het werk had gesteld om zijn leven te redden! Onwaarschijnlijke, taaie en saaie film, ondanks de de competente spelers, die door het zwakke scenario van Anne Gerard en Steven Gethers neergemaaid worden. Thomas is Wally Shaw, de sympathieke interne arts van het ziekenhuis, een veteraan die al te lang meeloopt maar niet gespecialiseerd is; hij sluit vriendschap met de strak kijkende Smith. Russ J. Lyster stond achter de camera. Naar een verhaal van Deena Goldstone en Steve Gethers.

credits

Regie:
Lou Antonio
Cast:
Jaclyn Smith, Robin Thomas, Holland Taylor, Dan Butler, Lisa Jakub, Sarah Hunley, Tina Lifford, Lonny Chapman, J.C. Quinn, Maureen Mueller, Larry Dobkin, Richard McKenzie, Gregg Henry
Productie:
Henry Coleman, Edgar J. Scherick, Haim Saban, Tony Richmond, Barbara Hiser
Camera:
Russ Lyster
Muziek:
Mark Snow
Schrijver:
Deena Goldstone
Jaar:
1991
Alt. titels:
Rape of Dr. Willis, The
Genres:
Drama
Trefwoorden:
Soap opera
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

The Rape of Dr. Willis (1991) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken