Frankrijk 1993. Drama van Eric Rohmer. Met o.a. Pascal Greggory, Arielle Dombasle, Fabrice Luchini, Clementine Amouroux en François-Marie Banier.

VPRO Cinema

Met deze film laat Rohmer zien hoe de Franse provincie meedoet met de twintigste eeuw - weliswaar aan het eind ervan; en dat Parijs niet langer het (culturele) middelpunt der aarde is. De ambitieuze socialistische (hoe kan het anders!) burgemeester (Greggory) van een provinciegat wil van een stuk braakliggende grond een sport- en cultureel centrum maken. Daarvoor moet een honderd jaar oude wilg geveld worden tot groot verdriet van leraar Luchini. Hoewel burgervader en frik tegenover elkaar staan, raken zij door de vriendschap van hun dochters verzoend. Deze film steunt op de dialoog; buiten Frankrijk is hij niet al te toegankelijk, maar Rohmer-fans zullen dit voor lief nemen. Scenario van de regisseur en fotografie van Diane Baratier die aan de verwachtingen beantwoordt.

credits

Regie:
Eric Rohmer
Cast:
Pascal Greggory, Arielle Dombasle, Fabrice Luchini, Clementine Amouroux, François-Marie Banier, Michel Jaouen, Françoise Etchegaray, Galaxie Barbouth, Jessica Schwing, Jean Parvulesco
Scenario:
Eric Rohmer
Productie:
Françoise Etchegaray
Muziek:
Sébastien Erms, Jean-Louis Valéro
Jaar:
1993
Alt. titels:
Arbre, le maire et la médiathèque, L', Der Baum, der Bürgermeister und die Mediathek
Genres:
Drama, Komedie
Trefwoorden:
Psychologisch drama, Sociaal drama
Landen:
Frankrijk

op televisie
0 uitzendingen