Captive

1980, Charles Trieschmann, 88 minuten

Verenigde Staten 1980. Thriller van Charles Trieschmann. Met o.a. Sarah Venable, Douglas Travis, Clifford Villeneuve, Ray Houle en Florence Hadleu.

VPRO Cinema

Travis die door zijn Vietnam-verleden gefrustreerd is, geeft een lift aan de mooie Venable. Onderweg naar Boston stopt hij bij een afgelegen huisje in een eenzaam bos, ver van de beschaafde wereld. Hij bindt haar vast en terroriseert haar. Uiteindelijk stemt ze erin toe om twee dagen aan zijn grillen te voldoen. In die tijd groeit er een zekere band en genegenheid tussen beide jonge mensen. Low-budget film, geschreven door Trieschmann en gebaseerd op zijn eigen roman. Alles werd zeer amateuristisch op locatie gefilmd door Vilis Lapenenieks. De film zou de geschiedenis moeten ingaan als de rolprent met de meest naïeve bankoverval en het meest stupide einde aller tijden. De romance tussen beide hoofdpersonages is echter mooi in beeld gebracht. Niet bepaald een overtuigende onafhankelijke produktie.

credits

Regie:
Charles Trieschmann
Cast:
Sarah Venable, Douglas Travis, Clifford Villeneuve, Ray Houle, Florence Hadleu, William Green, Thelma Green, Sylvia Harman, Elwyn Miller, Jack Dykeman, Stanley McIntyre, Fred Gilbert, Winston Merrill
Scenario:
Trieschmann
Camera:
Vilis Lapenenieks
Muziek:
Akiva Talmi
Jaar:
1980
Genres:
Thriller, Romantiek
Trefwoorden:
Romantisch drama
Landen:
Verenigde Staten


op televisie
0 uitzendingen

Captive (1980) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer