The Sitter

1991, Rick Berger, 95 minuten

Verenigde Staten 1991. Thriller van Rick Berger. Met o.a. Kim Myers, Brett Cullen, Susan Barnes, Kimberley Cullum en Suzanne Reed.

VPRO Cinema

Verlegen Myers gaat baby-sitten in een hotel om op de vijf- jarige Cullum te passen, het dochtertje van een schrijver van bestsellers. Ze krijgt bizarre neigingen en begint perverse spelletjes te spelen met Cullum dat ze ziet als haar eigen kind. Haar 'gespeel' loopt op den duur erg uit de hand en wordt levensgevaarlijk. Vergezochte thriller die slechts een paar spannende momenten heeft en helemaal niet weet te overtuigen. Wie van dit genre houdt is beter af met films als THE HAND THAT ROCKS THE CRADLE of THE GUARDIAN, waarvan dit scenario van Berger zelf een mengeling is. Het werd een verwaterde bewerking van de griezel-roman Mischief van Charlotte Armstrong en wordt gezien als een nodeloze herverfilming voor de tv van DON'T BOTHER TO KNOCK met Marliyn Monroe. Myers is zeker ook heel mooi, al zou je haar niet graag in huis halen, maar het script laat haar behoorlijk in de steek. Lees liever het boek. Achter de camera stond Edward Pei.

credits

Regie:
Rick Berger
Cast:
Kim Myers, Brett Cullen, Susan Barnes, Kimberley Cullum, Suzanne Reed, James McDonnell, Eugene Roche, Susanne Reed, Kimberly Cullum
Scenario:
Rick Berger
Productie:
Gina Scheerer
Camera:
Edward Pei
Muziek:
Laura Karpman
Montage:
Lynne Southerland
Jaar:
1991
Alt. titels:
Sitter, The
Genres:
Thriller
Landen:
Verenigde Staten


op televisie
0 uitzendingen

The Sitter (1991) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer