Verenigde Staten 1991. Misdaad van Charles Correll. Met o.a. David Morse, Megan Follows, Dion Anderson, Tom Atkins en Travis Swords.

VPRO Cinema

In een onooglijk nest van Pennsylvania gebeurt nooit wat. Tot de zeventien-jarige Follows wordt ontvoerd door Morse, een psychopaat. De wildeman sleurt het meisje mee naar de dicht beboste bergen waar hij van plan is haar als zijn levensgezellin voor zich te houden. Er komt een reusachtige klopjacht op gang met o.m. Soul als een FBI-agent die wordt neergeschoten als hij op het punt staat de zwaargewapende misdadiger in de kraag te vatten. Gebaseerd op een waar gebeurd verhaal - het meisje heette Peggy Ann Bradnick - waarbij tweeduizend manschappen gedurende acht dagen en nachten de kidnapper en zijn slachtoffer op de hielen zaten. Geslaagd scenario van Durrell Royce Crays, de sfeer van de bossen van Pennsylvania werd doeltreffend in beeld gebracht door de krachtige fotografie van Steven Shaw.

credits

Regie:
Charles Correll
Cast:
David Morse, Megan Follows, Dion Anderson, Tom Atkins, Travis Swords, David Soul, Jack Kehler, Taylor Fry, Jim Cranna, Mike Girardin, Ronnie Dee Blair, Kathryn Howell, Michelle Leaman, Peter Fitzsimmons, Terry Ward
Muziek:
Sylvester
Jaar:
1991
Alt. titels:
Cry In The Wild, Taking of Peggy Ann, The
Genres:
Misdaad, Drama
Trefwoorden:
Docudrama
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen