La vieille qui marchait dans la mer

1991, Laurent Heynemann, 90 minuten

Frankrijk 1991. Komedie van Laurent Heynemann. Met o.a. Jeanne Moreau, Michel Serrault, Luc Thuillier, Géraldine Danon en Jean Bouchaud.

VPRO Cinema

Krengerige Moreau is Lady M., ooit een gewetenloze mannenverslindster en gemene oplichtster, die aan het einde van haar carri[KA2]ere d`r centen kan tellen en haar dagen niet in eenzaamheid hoeft te slijten dankzij haar gezel en sul Serrault. Op vakantie in Guadeloupe ontmoet zij de jonge, maar sexy nietsnut Thullier, die zij meeneemt naar de Franse Rivi[KA2]era ondanks enig zwak protest van Serrault. Ze beramen daar de juwelenroof van Danon, een rijke prinses, maar Thullier raakt verliefd op haar, wat Moreau die hun driehoeksverhouding verstoord ziet, niet kan uitstaan. Fraai vertolkt, vooral door Moreau, al is het plot wat dunnetjes. Scenario van Dominique Roulet die een roman van San Antonio (pseudoniem van Frédéric Dard) bewerkte. De mooie fotografie is van Robert Alazraki.

credits

Regie:
Laurent Heynemann
Cast:
Jeanne Moreau, Michel Serrault, Luc Thuillier, Géraldine Danon, Jean Bouchaud, Marie-Dominique Aumont, Hester Wilcox, Lea Gabrielle, Lara Guirao, Mattia Sbragia
Scenario:
Dominique Roulet, Laurent Heynemann
Productie:
Gerard Jourd' hui
Camera:
Robert Alazraki
Muziek:
Philippe Sarde
Jaar:
1991
Alt. titels:
Vieille qui marchait dans la mer, La, Die Dame, die im Meer spazierte
Genres:
Komedie
Trefwoorden:
Tragikomedie
Landen:
Frankrijk


op televisie
0 uitzendingen

Reageer