Wunderjahre

1990, Arend Agthe, 90 minuten

Duitsland 1990. Historische film van Arend Agthe. Met o.a. Gudrun Landgrebe, Jens Weisser, Silvia Lang, Kirill Falkow en Christian Müller-Stahl.

VPRO Cinema

Het is 1957, de tijd van het Wirtschaftswunder. De dertien- jarige wees Hanna (Lang) die in een tehuis woont, heeft geluk: zij gaat naar een pleeggezin. De familie Hoffmann (Weisser- Landgrebe) heeft reeds twee zoons en woont in een groot huis. Toevallig hoort Hanna dat de familie nog een zoon heeft, die als gevolg van WO II wordt vermist. Mevrouw Hoffmann geeft echter de hoop op diens terugkeer niet op. Zij zal de eerste zijn die de verloren zoon Clemens (Falkow) ontmoet, als deze op een dag aan de deur komt. Het lukt in deze film op overtuigende wijze een tijdperk neer te zetten. Behoorlijk dramatisch, maar dat zal kinderen best aanspreken.

credits

Regie:
Arend Agthe
Cast:
Gudrun Landgrebe, Jens Weisser, Silvia Lang, Kirill Falkow, Christian Müller-Stahl, Jan Hinrichsen, Jaecky Schwarz, Marielle Millowitsch, Nicole Motzek, Oli Böttcher, Elisabeth Romano, Julia Martineck, Jens Weissner
Muziek:
Matthias Raue
Jaar:
1990
Genres:
Historische film, Familiefilm
Trefwoorden:
Kinderfilm, Levenservaring, Jeugdfilm, Menselijke relaties
Landen:
Duitsland


op televisie
0 uitzendingen

Wunderjahre (1990) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer