Duitsland 1991. Familiefilm van Michael Klier. Met o.a. Laura Tonke, Miroslav Baka, Suzanne von Borsody, Stefan Cammann en Henry Marankowski.

VPRO Cinema

De vijftien-jarige Elfie (Tonke) vlucht met haar moeder (Von Borsody) uit de (toenmalige) DDR naar het Westen en ze belanden in een barakkenkamp voor asielzoekers in West-Berlijn. Haar moeder kan de borgsom voor een huurwoning niet betalen. Omdat Elfie's mamma geen werk kan vinden, probeert dochter Elfie zelf het benodigde geld bijelkaar te schrapen. Een zeer realistische en moedige film over de benarde situatie van jongeren na de hereniging van Duitsland, die op hen een diepe indruk zal maken. Het scenario is van regisseur Klier en Karin Ȧström. Het camerawerk is van Sophie Maintigneux. De Muur van Berlijn viel in november 1989 en 1991 had de DDR opgehouden te bestaan en was de Duitse hereniging een feit.

credits

Regie:
Michael Klier
Cast:
Laura Tonke, Miroslav Baka, Suzanne von Borsody, Stefan Cammann, Henry Marankowski, Gustaw Barwicki, Beatrice Manowski, Miroslaw Baka, Steffan Cammann
Scenario:
Michael Klier, Karin Aström
Productie:
Michael Klier
Camera:
Sophie Maintigneux
Muziek:
Fred Frith
Montage:
Bettina Böhler
Jaar:
1991
Genres:
Familiefilm, Drama
Trefwoorden:
Tienerfilm, Levenservaring, Jeugdfilm, Televisiefilm
Landen:
Duitsland


op televisie
0 uitzendingen

Ostkreuz (1991) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken