Motyli Cas

1992, Bretislav Pojar, 100 minuten

Canada/Servië en Montenegro 1992. Animatie van Bretislav Pojar. Met o.a. Ludek Navratil, Katerina Machockova, Jaromir Hanzuk, Lubor Tokos en Katra Pokorna.

VPRO Cinema

Pojars' eerste project dat een combinatie is van animatie en speelfilm met een cast van vlees en bloed. Voortreffelijk met veel humor en fantasie. De elf-jarige Jeannot krijgt van zijn vader, die in het buitenland werkt, een pakketje met vlinders toegestuurd. Een lief vlindertje komt tevoorschijn, dat kan spreken en over magische krachten beschikt. Jeannot vergeet zijn vriendjes en zelfs zijn vriendinnetje Lucie wordt verwaarloosd, want alle aandacht gaat naar Ourougou die allerlei trucjes uithaalt. Als hij zijn nieuwe speeltje mee naar school neemt, gebeuren er in de klas allerlei verrassende gebeurtenissen, die schitterend geanimeerd zijn. Plotseling verdwijnt het fragile insect. Jammer dat er een overbodige, moralistische epiloog aan de film is toegevoegd.

credits

Regie:
Bretislav Pojar
Cast:
Ludek Navratil, Katerina Machockova, Jaromir Hanzuk, Lubor Tokos, Katra Pokorna, Lenka Skopalova, Jan Hrvsinsky, Vlastimil Brodský, Jaroslava Kretschmerova, Jirina Jiraskova, Josef Hervert
Muziek:
Petr Skoumal
Jaar:
1992
Alt. titels:
Ourougou, le temps des papillons, Temps des papillons, Les, Danger pleine lune
Genres:
Animatie, Familiefilm, Fantasy
Trefwoorden:
Kinderfilm, Jeugdfilm, Fantasy, Tekenfilm
Landen:
Canada, Servië en Montenegro


op televisie
0 uitzendingen

Motyli Cas (1992) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer