Luxemburg/Frankrijk/België 1992. Familiefilm van Harry Cleven. Met o.a. Philippe Volter, Thierry Van Werveke, Clémentine Célarié, Sabrina Leurquin en Jean-Henri Compere.

VPRO Cinema

Phil is twee dagen met verlof uit de gevangenis om de begrafenis van zijn moeder te kunnen bijwonen. Hij maakt van de gelegenheid gebruik om zijn twee jongere broers en de vrouw van wie hij houdt terug te zien. Maar het weerzien valt tegen. Phil weigert mee te werken aan een inbraak, die zijn broers in gedachte hebben, en zijn geliefde woont, moe van het wachten op hem, samen met een handelaar in gevogelte. Cleven, beïnvloed door een Amerikaanse filmstroming uit de jaren 1950-60, geeft er in deze debuutfilm blijk van over zeer veel gevoel te beschikken en mooie wanhoopspoëzie te kunnen creëren. Hij regisseert zijn acteurs als mensen met een kloppend hart in hun lijf. De grootste tekortkoming in het script is dat het aan de oppervlakkige kant is, gezien de lengte van de film.

credits

Regie:
Harry Cleven
Cast:
Philippe Volter, Thierry Van Werveke, Clémentine Célarié, Sabrina Leurquin, Jean-Henri Compere, Thierry van Werveke, Clémentine Célarié, Thierry Frémont
Scenario:
Harry Cleven
Productie:
Dany Geys, Pierre Drouot
Camera:
Remon Fromont
Muziek:
Robbie Kelman, Brian James, Arno
Geluid:
Jean-Paul Loublier, Dominique Warnier
Montage:
Susana Rossberg
Jaar:
1992
Genres:
Familiefilm, Drama, Film noir
Trefwoorden:
Steden-drama, Tienerfilm, Jeugdfilm
Landen:
Luxemburg, Frankrijk, België

op televisie
0 uitzendingen

Abracadabra (1992) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken