The Habitation of Dragons

1992, Michael Lindsay-Hogg, 120 minuten

Verenigde Staten 1992. Drama van Michael Lindsay-Hogg. Met o.a. Brad Davis, Jean Stapleton, Frederic Forrest, Maureen O'Sullivan en Hallie Foote.

VPRO Cinema

Davis is een temperamentvolle inwoner van een klein veestadje in Texas, die gekozen hoopt te worden voor het ambt van staatsadvocaat. Zijn broer Forrest heeft geen hoge pet van hem op en steunt de kandidatuur van Foote Jr.; Forrest`s vrouw Hallie Foote bedrijft overspel met zijn compagnon Koteas. Horton Foot Jr. bewerkte zijn eigen tv-spel als tweede tv-film in de prestigieuze serie van TNT`s Screenworks Collection, dat zweeft tussen chique drama en pure soap. Gesitueerd tijdens de crisis- jaren rond 1935. Het camerawerk is van Paul Langer. Goede en laatste rol van Davis (MIDNIGHT EXPRESS) voor hij in dat jaar overleed aan AIDS.

credits

Regie:
Michael Lindsay-Hogg
Cast:
Brad Davis, Jean Stapleton, Frederic Forrest, Maureen O'Sullivan, Hallie Foote, Elias Koteas, Horton Foote jr., Pat Hingle, Hawthorne James, Roberts Blossom, Blake Stokes, Chris Lane, James Jeter, Brady Coleman, Lucinda Jenney, Joanna Miles, Brandon Smith
Camera:
Paul Langer
Muziek:
David Shire
Jaar:
1992
Alt. titels:
Habitation of Dragons, The
Genres:
Drama
Trefwoorden:
Melodrama, Americana
Landen:
Verenigde Staten


op televisie
0 uitzendingen

The Habitation of Dragons (1992) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer