Oost Duitsland 1984. Familiefilm van Karola Hattop. Met o.a. David Radscheidt, Monique Gewe, André Lohrmann, Alexander Schubert en Carmen-Maya Antoni.

VPRO Cinema

Een nieuwe onderwijzer arriveert in een klein dorpje. De kinderen denken helemaal over naar school gaan, want het is nog steeds vakantie en hun leventje is zorgeloos. Behalve dan voor dat ene kleine jongetje en zijn zusje. Zij willen koste wat het kost een paard hebben. Dankzij hun grote broer slagen ze erin een paard te kopen en voor hen ligt de weg naar de vrijheid open. Simplistische jeugdfilm waarin twee kinderen hun droom verwezenlijken. Voor de hand liggend en voorspelbaar, maar kinderen zullen genieten van de mooie beelden met rennende paarden. Of ze het eindeloze gezwam van de volwassenen evenzeer waarderen is erg twijfelachtig. Scenario van Karola Hattop. Camerawerk van Ralf Neubert.

credits

Regie:
Karola Hattop
Cast:
David Radscheidt, Monique Gewe, André Lohrmann, Alexander Schubert, Carmen-Maya Antoni, Horst Weinheimer, Tom Pauls, Danny Lemme, Martin Trettau, Karin Gregorek, Klaus Manchen
Scenario:
Karola Hattop
Camera:
Ralf Neubert
Muziek:
Stefan Carow
Jaar:
1984
Genres:
Familiefilm
Trefwoorden:
Kinderfilm, Dierenfilm, Jeugdfilm
Landen:
Oost Duitsland

op televisie
0 uitzendingen