Verenigd Koninkrijk 1993. Oorlogsfilm van Christopher Morahan. Met o.a. David Jansson, Tim Pigott-Smith, Gorden Kaye, Geoffrey Hutchings en Brenda Blethyn.

VPRO Cinema

Tijdens WO II worden dokwerkers ingeschakeld om de Britse goudreserves uit veiligheidsoverwegingen tijdelijk in Liverpool op te slaan. Een charmante komedie, waarin de dokwerkers in eerste instantie een plan maken om een deel van de voorraad te stelen. De zaak verandert echter als blijkt dat de plannenmakers nazi's zijn die door deze roof de Britse economie willen ondermijnen. De populaire komische acteur David Janssen speelt een mooie rol als de onbetrouwbare leider van de dokwerkers. Het geestige scenario, de intelligente regie en het mooie tijdsbeeld dragen eveneens bij aan de charme van deze film. Een onderhoudend niemendalletje. Jim Hitchmough schreef het scenario naar een idee van regiseur Morahan. Camerawerk van Chris Seager.

credits

Regie:
Christopher Morahan
Cast:
David Jansson, Tim Pigott-Smith, Gorden Kaye, Geoffrey Hutchings, Brenda Blethyn, Geoffrey Hutchins, Noreen Kershaw, Billy Mac, Colin Eldwynn
Scenario:
Jim Hitchmough
Camera:
Chris Seager
Muziek:
Robert Lockhart
Jaar:
1993
Alt. titels:
Bullion Boys, The
Genres:
Oorlogsfilm, Komedie
Trefwoorden:
Spionage, Oorlogsfilm
Landen:
Verenigd Koninkrijk

op televisie
0 uitzendingen

The Bullion Boys (1993) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken