Canada 1991. Western van Allan Kroeker. Met o.a. Tom Burlinson, Donnelly Rhodes, Raymond Burr, Michelle Thrush en Alex Bruhanski.

VPRO Cinema

Burlinson is een Ierse officier in het Britse leger, die naar Canada trekt om een fortuin bij elkaar te garen en rijk terug te keren, maar hij 'begaat' de fout om een Indiaanse vrouw te trouwen, wat hem nog minder maakt in de ogen van zijn racistische omgeving. Hij komt op zijn moeizame weg veel moedwillige tegenwerking, list en bedrog tegen, hetgeen culmineert in de beschuldiging van moord op een zekere Joe Blessing. Raymond Burr is de eerlijke rechter, die het hem mogelijk maakte zijn verhaal - in flashbacks - na te vertellen. Vlot gedaan, gepast gewelddadig; een must voor genreliefhebbers, maar ook gewone kijkers kunnen geboeid raken. Gebaseerd op een waar voorval. Het scenario is van John Gray. Ook bekend als THE LEGEND OF KOOTENAI BROWN.

credits

Regie:
Allan Kroeker
Cast:
Tom Burlinson, Donnelly Rhodes, Raymond Burr, Michelle Thrush, Alex Bruhanski, Stephen E. Miller, Dale Wilson, John Pyper-Ferguson
Scenario:
John Gray
Jaar:
1991
Alt. titels:
Legend of Kootenai Brown, The
Genres:
Western
Trefwoorden:
Indianen-drama, Racisme
Landen:
Canada

op televisie
0 uitzendingen

Showdown at Williams Creek (1991) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken