Verenigd Koninkrijk 1937. Drama van Christy Cabanne. Met o.a. Lee Tracy, Margot Grahame, Erik Rhodes, Eduardo Ciannelli en Betty Lawford.

VPRO Cinema

Tracy is een succesvolle advocaat, die er echter niet voor terugdeinst beruchte figuren uit de onderwereld vrij te pleiten. Met hun hulp wordt hij officier van justitie, met vooruitzicht op een nog mooiere positie. Maar dan wil hij het rechtvaardige pad op, en dat wordt hem niet in dank afgenomen. Ongeloofwaardig scenario, dat echter met veel glans wordt vertolkt door Tracy en de breekbare Grahame, die een meisje speelt dat hij redt uit de klauwen van vrouwe Justitia en tot zijn secretaresse bombardeert. Tracy's slotpleidooi in een overvolle rechtszaal is grandioos. Rhodes zorgt voor de vermakelijke noot als een Italiaanse would- be crooner. G.V. Atwater en Thomas Lennon bewerkten het verhaal van Louis Stevens, dat al in 1932 als basis diende voor George Archainbaud's film STATE'S ATTORNEY. Camerawerk van David Abel.

credits

Regie:
Christy Cabanne
Cast:
Lee Tracy, Margot Grahame, Erik Rhodes, Eduardo Ciannelli, Betty Lawford, Frank M. Thomas, Wilfred Lucas, William Stack, Lita Chevret, Aileen Pringle, Kenneth Thomson, Theodore von Eltz
Camera:
David Abel
Muziek:
Jack Stern, Harry Tobias
Jaar:
1937
Genres:
Drama, Misdaad
Trefwoorden:
Rechtbankdrama
Landen:
Verenigd Koninkrijk


op televisie
0 uitzendingen

Criminal Lawyer (1937) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken