Verenigde Staten 1992. Avonturenfilm van Craig Clyde. Met o.a. Bo Hopkins, Mickey Rooney, Robert Z'Dar, David Shark en Don Shanks.

VPRO Cinema

Goede bedoelde, maar weinig genuanceerde film over een drietal kinderen, dat in het Amerikaanse natuurgebied uit de titel ontvoerd wordt door twee boeven, Z`Dar en Shark. Boodschappen over de bescherming van de natuur en zelfkastijding van blanken voor het (vooral in het verleden) vervolgen van de Indianen worden zwart-wit voorgeschoteld. Het verhaal dat een portie survival-gedrag van de jongeren inhoudt, is behoorlijk clichématig en het tempo traag. Kinderen zal dit minder opvallen, maar volwassenen voor wie de film onderhoudend zou moeten zijn, zullen toch vinden dat hun geduld aardig op de proef gesteld wordt. Dit soort prenten is aan de lopende band in de Disney-fabrieken beter gemaakt. Veteraan Rooney speelt een rolletje als ranger. James Hennesy schreef met regisseur Clyde het verrassingsloze scenario. Camerawerk van Gary Eckert.

credits

Regie:
Craig Clyde
Cast:
Bo Hopkins, Mickey Rooney, Robert Z'Dar, David Shark, Don Shanks, Nicole Lund, Natalie Lund, Jonathan Best, Matthew Lewis, Frank Magner, Vivian Schilling, Robert Zõdar
Camera:
Gary Eckert
Muziek:
Jon McCallum
Jaar:
1992
Alt. titels:
Legend of Wolf Mountain, The
Genres:
Avonturenfilm, Familiefilm
Trefwoorden:
Kinderfilm, Avonturenfilm, Jeugdfilm, Natuurbescherming, Familiefilm
Landen:
Verenigde Staten


op televisie
0 uitzendingen