À mort l'arbitre

1984, Jean-Pierre Mocky, 82 minuten

Frankrijk 1984. Thriller van Jean-Pierre Mocky. Met o.a. Eddy Mitchell, Carole Laure, Michel Serrault, Jean-Pierre Mocky en Claude Brosset.

VPRO Cinema

Scheidsrechter Maurice (Mitchell) laat de thuisclub bij een bekerwedstrijd voor de EK door een strafschop verliezen. Hierdoor breekt de hel los. Maurice wordt samen met zijn vriendin Martine (Laure) achterna gezeten door een woedende, bloeddorstige menigte, die tot doden bereid is. Ter elfder ure weet inspecteur Granowksi (Mocky) hun het vege lijf te redden. Fascinerende film over het nodeloze voetbalgeweld, die grenst aan een surrealistisch griezelwerk. Rico (Sarrault) is een keurige man van ongeveer 45 die verandert in een beest, de meute aanvoert en een spoor van vernieling achterlaat. De stunts van Daniel Vérité en Roland Neunreuther zijn de moeite waard. Scenario van Jacques Dreux en regisseur Mocky naar het boek The Death Penalty van Alfred Draper. Camerawerk van Edmond Richard.

credits

Regie:
Jean-Pierre Mocky
Cast:
Eddy Mitchell, Carole Laure, Michel Serrault, Jean-Pierre Mocky, Claude Brosset, Laurent Mallet, Nathalie Colas, Geraldine Danon
Scenario:
Jacques Dreux, Jean-Pierre Mocky
Productie:
Raymond Danon
Camera:
Edmond Richard
Muziek:
Alain Chamfort
Montage:
Jean-Pierre Mocky, Catherine Renault
Schrijver:
Alfred Draper
Jaar:
1984
Genres:
Thriller, Drama
Trefwoorden:
Sociaal drama
Landen:
Frankrijk


op televisie
0 uitzendingen

À mort l'arbitre (1984) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer