Gil Pevtchil drozd

1970, Otar Iosseliani, 85 minuten

SU 1970. Komedie van Otar Iosseliani. Met o.a. Gela Kandelaki, Gogi Cxeidze, Irina Dzandieri, Elena Landia en Dzansug Kaxidze.

VPRO Cinema

Kandelaki is slagwerker in het orkest van Tbilissi. Hij staat erom bekend nooit op tijd te zijn. De orkestleider stuurt hem naar de directeur, die echter geen tijd heeft. Kandelaki moet in de namiddag terugkomen. In de tussentijd ontmoet hij zijn vrienden en gaat hij achter de meisjes aan, zodat hij te laat bij de directeur is. Hoewel zijn beste vriend horlogemaker is, heeft hij een hekel aan stiptheid. Een verrassend luchtige film uit de voormalige Soviet-republiek Georgië. Een warme, licht- ironische kijk op het leven in de hoofdstad, die Tati ongetwijfeld bevallen zou zijn. Het is een van die zeldzame voorbeelden van films waarin eigenlijk niets gebeurt, maar die toch niet vervelen. Ioseliani schreef het scenario in samenwerking met Dimitri Eristavi. Briljante beelden van Abesalom Maisouradze.

credits

Regie:
Otar Iosseliani
Cast:
Gela Kandelaki, Gogi Cxeidze, Irina Dzandieri, Elena Landia, Dzansug Kaxidze, Ida Maivani, Marina Karcivadze, Nugzar Erkomaisvili, Dea Ivanidze
Muziek:
Taimuraz Bakouradze
Jaar:
1970
Alt. titels:
Zil pevcij drozd
Genres:
Komedie
Trefwoorden:
Tragikomedie
Landen:
SU


op televisie
0 uitzendingen

Gil Pevtchil drozd (1970) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer