Jan und das Wildpferd

1968, Benton Claus Lombard, 55 minuten

Duitsland 1968. Familiefilm van Benton Claus Lombard. Met o.a. Wolfgang Peau, Julia S. Lindig, Kurt Rackelmann, Brigitte Drummer en Hela Gruel.

VPRO Cinema

In de velden van Westfalen ziet boerenzoon Jan (Peau) in een horde in het wild levende paarden, een hengst op met een lamme poot. De eigenaar wil het dier laten slachten. Samen met diens dochter Dian (Lindig) en de oude knecht Natz (Rackelmann) probeert Jan dit koste wat het kost te voorkomen. Lieve kinderfilm die naar het einde toe in sentimentaliteit ten ondergaat. De prent is op zijn best als de schelmse jongen allerlei slimme streken uithaalt. Geschikt voor de jongste kijkers die er ook het meeste plezier aan zullen beleven, want voor volwassenen is het allemaal nogal oppervlakkig en voorspelbaar. Regisseur Lombard bewerkte zelf de roman van Heinrich Maria Denneborg en Bruno Stephan bemande de camera.

credits

Regie:
Benton Claus Lombard
Cast:
Wolfgang Peau, Julia S. Lindig, Kurt Rackelmann, Brigitte Drummer, Hela Gruel, Willi Pelser, Helmut Fr├╝chtenicht, Ellen Bittmanm, Barbara Schwerg
Camera:
Bruno Stephan
Muziek:
Hans Posegga
Jaar:
1968
Genres:
Familiefilm
Trefwoorden:
Kinderfilm, Dierenfilm, Jeugdfilm
Landen:
Duitsland


op televisie
0 uitzendingen

Jan und das Wildpferd (1968) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer