Nederland 1993. Drama van Martin Lagestee. Met o.a. Annemarie Röttgering, Hidde Schols, Marijke Veugelers, Derek de Lint en Jack Wouterse.

VPRO Cinema

Actiedrama met debutante R[KA3]ottgering. Zij is de jongensachtige titelpersonage die een nieuw leven (thuis) tracht op te bouwen na een aantal jaren in een tehuis voor moeilijk opvoedbare kinderen te zijn geweest. Ze vindt een baantje als serveerster. Door haar broertje Boissevain (die door de politie wordt gezocht) en haar vriendje Schols komt zij echter opnieuw terecht in het criminele milieu. De Lint speelt een wraakzuchtige boef; hij acteert als een stier in een porseleinkast, die ook nog kiespijn heeft. Het trio jonge acteurs doet zijn best, maar wordt nu eenmaal niet gediend door het oppervlakkige scenario van regisseur Lagestee met bijzonder wezenloze dialogen. Alleen Veugelers als een wanhopige moeder maakt indruk in de te trage, vaak onhandig gedraaide film die pas naar het einde toe uit de startblokken schiet. Michael Belderink, Paul Ruven en Simon de Waal schreven mee aan het scenario. Tom Erisman stond achter de camera. Kwam in de V.S. direct op video uit.

credits

Regie:
Martin Lagestee
Cast:
Annemarie Röttgering, Hidde Schols, Marijke Veugelers, Derek de Lint, Jack Wouterse, Pieter Lutz, Peter Tuinman, Koos Elfering, Yorick van Wageningen, Gijs Staverman, Daniël Boissevain, Tygo Gernandt
Scenario:
Martin Lagestee
Productie:
Martin Lagestee
Camera:
Tom Erisman
Muziek:
Joop Koopman, Clifford Scholten
Geluid:
Victor Dekker
Art direction:
Harry Ammerlaan
Montage:
Herman P. Koerts
Jaar:
1993
Genres:
Drama, Actiefilm, Thriller
Trefwoorden:
Sociaal drama
Landen:
Nederland

op televisie
0 uitzendingen

Angie (1993) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken