Verenigde Staten 1992. Drama van Glenn Jordan. Met o.a. Jessica Lange, David Strathairn, Tom Aldredge, Reed Diamond en Anne Heche.

VPRO Cinema

Na de dood van haar vader staat Lange er alleen voor. Samen met haar twee jongere broers moet zij de immense farm runnen. Ze slaagt erin, maar dat gaat ten koste van haar privé-leven. Haar vriend Strathairn is het wachten beu en trekt naar het Oosten. Als hij later terugkomt, is de boerderij een welvarend bedrijf. Lange's broers, overtuigd dat hij alleen maar op haar geld uit is, verjagen hem. Hij voelt zich onwaardig om haar ten huwelijk te vragen en vertrekt naar Alaska om naar goud te zoeken. Zwaar melodrama waarin Lange haar tv-debuut maakte. Het verhaal is flink achterhaald en boeit hedendaagse publiek niet meer. Het scenario van Robert W. Lenski is gebaseerd op de in 1913 verschenen roman van Willa Cather. Mooie fotografie van Dick Bush. Alleen voor overromantische bakvisjes.

credits

Regie:
Glenn Jordan
Cast:
Jessica Lange, David Strathairn, Tom Aldredge, Reed Diamond, Anne Heche, Heather Graham, Josh Hamilton, Leigh Lawson, Graham Beckel, Bradley Gregg, Adam Nelson
Muziek:
Bruce Broughton
Jaar:
1992
Alt. titels:
O'Pioneers
Genres:
Drama
Trefwoorden:
Melodrama, Americana
Landen:
Verenigde Staten


op televisie
0 uitzendingen

O Pioneers (1992) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken