Italiƫ 1993. Drama van Maurizio Zaccaro. Met o.a. Mohamed Miftah, Rabia Ben Addallah, Naima El Mcherqui, Susanna Marcomeni en Fabio Bussotti.

VPRO Cinema

De titel slaat op de rechten van de mens, zoals die verankerd zijn in de Italiaanse grondwet. Said (Miftah) is een Marokkaanse arbeider die al vele jaren in Milaan in Itali[KA3]e woont met zijn vrouw en drie kinderen. Op een dag arriveert uit zijn geboorteland zijn tweede vrouw met ook drie kinderen. Het is niet ongebruikelijk om twee of zelfs vier vrouwen te hebben binnen de Arabische cultuur, maar in Europa en vooral in het Katholieke Itali[KA3]e is het een misdaad. Hij wordt aan geklaagd wegens bigamie. Een vrouwelijke advocate (Marcomeni) verdedigt bij hem tijdens het proces. Zij belicht culturele verschillen, de tekortkomingen in (Italiaanse) wet met betrekking tot de rechten van immigranten, alsmede het gebrek aan tolerantie en begrip. Wat legaal en moreel toegestaan is in het ene land, kan illegaal en immoreel zijn in het andere. De film behandelt het onderwerp op een intelligente manier.

credits

Regie:
Maurizio Zaccaro
Cast:
Mohamed Miftah, Rabia Ben Addallah, Naima El Mcherqui, Susanna Marcomeni, Fabio Bussotti, Fabio Sartor, Massimo Mesciulam
Jaar:
1993
Alt. titels:
Articolo 2, L'
Genres:
Drama
Trefwoorden:
Sociaal drama
Landen:
Italiƫ

op televisie
0 uitzendingen

L'articolo 2 (1993) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken