Verenigde Staten 1992. Actiefilm van Mark L. Lester. Met o.a. Scott Glenn, Chelsea Field, Yaphet Kotto, Andrew Divoff en Richard Grove.

VPRO Cinema

Heethoofdige politieman Phillips wordt op non-actief gesteld omdat hij veel te gewelddadig met de verdachten omspringt. Reden genoeg voor Glenn van de S.I.S. (Special Investigation Section) om hem binnen te halen bij de bestrijding van de zware misdaad. Aanvankelijk is Phillips blij met zijn 'bevordering' tot hij ontdekt, dat zijn collega's in niets verschillen met het tuig, waarop zij jacht maken. Zijn baas Glenn steekt daarbij nog iedereen naar de kroon ook. Phillips vindt het te veel zodat het tot een onvermijdelijk eindgevecht met Glenn komt. Gesitueerd in de gore achterbuurten van L.A. Actiefilm vol zwart-wit clichés zoals het opzettelijk en koelbloedig neerleggen van twee jonge verdachten. Voornamelijk voor de aanbidders van bruut geweld ondanks de behoorlijke hoofdrollen en de kundige regie. Haalde in de V.S. slechts de première op de kabel-tv en niet in de bioscoop.

credits

Regie:
Mark L. Lester
Cast:
Scott Glenn, Chelsea Field, Yaphet Kotto, Andrew Divoff, Richard Grove, William Lucking, Ed Lauter, Lou Diamond Phillips
Jaar:
1992
Alt. titels:
Cop nimmt Rache, Ein, Extreme justice - Ein Cop nimmt rache
Genres:
Actiefilm
Trefwoorden:
Wraakfilm
Landen:
Verenigde Staten


op televisie
0 uitzendingen

Extreme Justice (1992) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken