Italië 1991. Avonturenfilm van Lamberto Bava. Met o.a. Alessandra Martines, Mario Adorf, Ángela Molina, Jean-Pierre Cassel en Ornella Marcucci.

VPRO Cinema

Indrukwekkende produktie, grotendeels opgenomen in Tsjechoslowakije. Prachtige decors en kostuums, beeldschone fotografie en locaties. Een sprookje uit het middeleeuwse Europa. Een koning is voortdurend in oorlog met een concurrerende vorst. Hij heeft twee dochters en wil een mannelijke erfgenaam. Als het derde kind ook een meisje blijkt, probeert hij haar in het bos te offeren, maar zij wordt gered door een fee. Fantaghir[KA2]o groeit uit tot een tegendraadse meid en leert van een bovennatuurlijke witte ridder hoe ze om moet gaan met het zwaard. Als Romualdo (Stuart), een ridder van de tegenpartij, het meisje in het bos ontmoet, wordt hij verliefd op haar. Om een eind te maken aan de voortdurende strijd wordt een duel gearrangeerd tussen Fantaghirò en Romualdo, die haar niet herkent omdat ze is gekleed als ridder. Martines is heerlijk om te zien als Fantaghirò, maar acteren kan ze niet. Scenario van Gianni Romoli en Francesca Melandri. Camerawerk van Romano Albani.

credits

Regie:
Lamberto Bava
Cast:
Alessandra Martines, Mario Adorf, Ángela Molina, Jean-Pierre Cassel, Ornella Marcucci, Katerina Brozova, Katerina Frybova, Kim Rossi Stuart
Scenario:
Gianni Romoli
Productie:
Roberto Bessi
Camera:
Romano Albani
Muziek:
Amedeo Minghi
Montage:
Piero Bozza
Jaar:
1991
Alt. titels:
Fantaghirò persona bella, The cave of the Golden Rose
Genres:
Avonturenfilm, Fantasy, Horror
Trefwoorden:
Zwaarden en demonen, Sprookje, Spektakel
Landen:
Italië

op televisie
0 uitzendingen

Fantaghirò (1991) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken