Servië en Montenegro/Tsjechië 1968. Familiefilm van Véra Plivová-Šimková, Drahuse Králová, Drahuse Krçlovç en Vera Plívová-Simková. Met o.a. Ludvík Króner, Josef Filip, Jozka Masnicák, Zdena Smrcková en Jirina Solcová.

VPRO Cinema

Norse boer Tony trekt zich het lot aan van twee ouderloze belhamels, die als ongedisciplineerde zwervertjes erop los leven. Ze overtuigen Tony met veel moeite om een klein weesmeisje als hulp in huis te nemen. Hij ontpopt zich ineens tot een begrijpende vader. Een sociaal werkster dreigt de kinderen echter weg te laten halen als er geen verandering komt in de chaos op de boerderij. Tedere naïeve kinderfilm over een soort dorpsgek, die plotseling verantwoordelijk wordt. Het magere scenario van Plivová-Šimková en Drahuše Kr[KA1]lov[KA1] geeft een simplistische kijk op een belangrijk probleem, zodat de film alleen geloofwaardig is voor de allerkleinsten. Camerawerk van Vladimír Skalsky.

credits

Regie:
Véra Plivová-Šimková, Drahuse Králová, Drahuse Krçlovç, Vera Plívová-Simková
Cast:
Ludvík Króner, Josef Filip, Jozka Masnicák, Zdena Smrcková, Jirina Solcová, Véra Tichánková, Pavla Marsálková, Adam Matejka, Zdena Smrckovç, Jozka Masnicçk, Ludv´k Króner
Camera:
Vladimír Skalsky
Muziek:
Zdenek Liska
Jaar:
1968
Alt. titels:
Toni, bist Du verrckt?
Genres:
Familiefilm
Trefwoorden:
Vriendschap & eerste liefde, Jeugdfilm, 6 jaar, Familiefilm
Landen:
Servië en Montenegro, Tsjechië


op televisie
0 uitzendingen

Tony, tobé preskocilo (1968) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken