L'ombre du soir

1993, Cinzia Th. Torrini, 90 minuten

Frankrijk/Italiƫ/Portugal/Zwitserland 1993. Drama van Cinzia Th. Torrini. Met o.a. Robin Renucci, Laura Morante, Elisabetta Cavallotti, Eros Pagni en Claudine Auger.

VPRO Cinema

Renucci is onderdirecteur bij de transportfirma van Pagni in Toscane. Hij is verliefd op Morante, een jonge vrouw die gekweld wordt door sombere herinneringen. Juist voor hun huwelijk ontslaat Renucci de werkneemster Cavalotti. Deze neemt wraak door in een radio-uitzending Renucci te beschuldigen van ongewenste intimiteiten. Eva die het programma toevallig hoort, geeft haar verloofde niet de kans de situatie uit te leggen. Ze gaat er vandoor. Renucci tracht haar terug te vinden, maar ondertussen heeft hij ook de politie op de hielen, omdat zijn baas een illegaal giftransport in zijn schoenen probeert te schuiven. Vergezocht drama dat af en toe thriller-achtig lijkt. De acteurs doen hun best het scenario van Marcel Jullian en Massimiliano Governi waar te maken, maar slagen er niet in. Zowel het gegeven van seksuele intimiteiten op het werk als het probleem van het vervoer van giftige stoffen blijft steken op het niveau van 'goed bedoeld'.

credits

Regie:
Cinzia Th. Torrini
Cast:
Robin Renucci, Laura Morante, Elisabetta Cavallotti, Eros Pagni, Claudine Auger, Paolo De Vita, Luca Zingaretti, Valentina Forte
Scenario:
Marcel Jullian
Muziek:
Carlo Siliotto
Jaar:
1993
Alt. titels:
Ombre du soir, L'
Genres:
Drama
Landen:
Frankrijk, Italiƫ, Portugal, Zwitserland


op televisie
0 uitzendingen

L'ombre du soir (1993) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer