Nukleás Tél

1992, Pál Erdöss, 90 minuten

Duitsland/Hongarije 1992. Drama van Pál Erdöss. Met o.a. Erika Ozsda, Attila Rácz, Dani Szabó, Eszter Szakács en Ádám Rajhona.

VPRO Cinema

Ozsda is free-lance fotografe. Terwijl het leven steeds duurder wordt, heeft ze de pech dat ze haast geen opdrachten meer krijgt. Zelfs in schoolfoto`s zit de klad. Ze leeft gescheiden van haar man die al jaren in M[KA3]unchen woont. Hun zoontje Szab[KA1]o heeft problemen op school. Hij stelt steeds meer vragen over zijn vader die hij alleen van foto`s kent. Na lang aandringen mag de jongen, samen met zijn grootouders, tijdens de kerstvakantie zijn vader gaan bezoeken. Maar die keren terug zonder de jongen. Pakkend drama dat zowel een beeld schetst van de werkeloosheid in Hongarije (met enkele schitterende scènes in- en voor het arbeidsbureau) als het probleem aansnijdt van een jongen die opgroeit in een uiteengerukt gezin. Het scenario van István Kardos begint als een sociaal drama om dan, nogal geforceerd, om te schakelen in een relatieprobleem, waardoor de film blijft steken tussen twee thema's. Door haar sublieme vertolking kan de hoofdspeelster het geheel nog gedeeltelijk redden. Fotografie van Ferenc Pap en Tibor Nemes.

credits

Regie:
Pál Erdöss
Cast:
Erika Ozsda, Attila Rácz, Dani Szabó, Eszter Szakács, Ádám Rajhona, Ilona Kállay, Gyula Kormos, Renata Szatler, Gabor Toth, Frau János Gáspár, Eva Vincze
Camera:
Ferenc Pap
Muziek:
János Másik
Jaar:
1992
Alt. titels:
Letzter Fototermin
Genres:
Drama
Trefwoorden:
Psychologisch drama, Sociaal drama
Landen:
Duitsland, Hongarije


op televisie
0 uitzendingen

Nukleás Tél (1992) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer