Langer Samstag

1992, Hanns Christian Müller, 103 minuten

Duitsland 1992. Komedie van Hanns Christian Müller. Met o.a. Gisela Schneeberger, Campino, Ottfried Fischer, Dieter Pfaff en Manuela Riva.

VPRO Cinema

Een winkelcentrum op de zaterdag voor Kerstmis. Een achterbakse filiaalchef en zijn vriendin bereiden een fictieve overval voor. Een overijverige huisdetective - vroegere stasi- medewerker uit de DDR - zit achter een blonde punk aan, het koopgrage publiek verdringt zich voor de kassa`s. Daarnaast Schneeberger, pachteres van een benzinestation en een hamburgertent, die zich niet alleen teweer moet stellen tegen een heerszuchtige moeder en een ex-man, maar die ook moet knokken om haar nering te behouden. De punk (Campino, zanger van de groep Tote Hosen) neemt onverwacht deel aan de strijd tegen die gewone, alledaagse waanzin... Wat tamme, maar onderhoudende film van grapjesspecialist M[KA3]uller, die samen met Gerhard Polt (KEHRAUS en MAN SPRICHT DEUTSCH) de regie deed.

credits

Regie:
Hanns Christian Müller
Cast:
Gisela Schneeberger, Campino, Ottfried Fischer, Dieter Pfaff, Manuela Riva, Jochen Busse, Hans Brenner, Jürgen Hart, Antje Späth
Scenario:
Hanns Christian Müller
Muziek:
Hanns Christian Müller
Montage:
Helga Borsche
Jaar:
1992
Alt. titels:
Longer saturday
Genres:
Komedie, Familiefilm
Trefwoorden:
Kerstfilm, Satire
Landen:
Duitsland


op televisie
0 uitzendingen

Langer Samstag (1992) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer