Frankrijk 1994. Misdaad van Alain Bonnot. Met o.a. Pierre Mondy, Bruno Madinier, Antonella Lualdi, Charlotte Valandrey en Tansou.

VPRO Cinema

Een meisje vindt een lijk in een opslagplaats en ziet op hetzelfde ogenblik een jongeman wegrennen. Op de plaats van het misdrijf vindt Mondy, in de rol van ouderwetse politiecommissaris Pierre Cordier, een wapen dat hem naar een vrouw leidt. Commissaris Cordier wil haar zoon ondervragen, maar hij is plotseling onvindbaar. Een jaar eerder was de zoon betrokken bij softdrugs op een lyceum. Bruno Cordier (Madinier), de zoon van de commissaris, wordt tegelijkertijd als rechter-commissaris belast met een onderzoek naar een cocaïnehandel. Vader en zoon zullen de zaak als duo politieman en rechter oplossen in een aangename, maar wat banale politiefilm. Het scenario is van Alain Ray en Alain Page. Aflevering 1 van het tweede seizoen, nummer 2 van 63.

credits

Regie:
Alain Bonnot
Cast:
Pierre Mondy, Bruno Madinier, Antonella Lualdi, Charlotte Valandrey, Tansou, Natacha Muller, Julien Chatelet, Jacques Ardrouin, Karine Silla, Catherine Ehrardy, Dan Thorens, Joachim Lombard, Élodie Bouchez
Scenario:
Alain Ray
Muziek:
Marc Hillman
Jaar:
1994
Alt. titels:
Cordier, juge et flic : L'assassin des beaux quartiers, Les, Assassin des beaux quartiers, L'
Genres:
Misdaad
Trefwoorden:
Policier
Landen:
Frankrijk

op televisie
0 uitzendingen