Frankrijk 1993. Drama van Hervé Baslé. Met o.a. Wladimir Yordanoff, Anne Jacquemin, Françoise Seigner, Elisabeth Margoni en Paul Crauchet.

VPRO Cinema

In de kerstnacht van het jaar 1928 moet Jacquemin, in de rol van de vrouw van bakker Yordanoff, bevallen van hun eerste, langverwachte kindje. De ontgoocheling is groot wanneer de baby dood geboren wordt en bovendien blijkt dat Jacquemin nooit meer zwanger kan worden. Twee weesjongens worden buiten het medeweten van Jacquemin, in de bakkerij opgenomen. Yordanoff beleeft een avontuurtje met Margoni, waarop Jacquemin zich op haar man wreekt door een verhouding te beginnen met Babilée. Uit die kortstondige relatie wordt een meisje geboren. De bakker is erg trots op zijn inmiddels volwassen geworden geadopteerde weesjongens, maar een van hen verwijt de bakker dat hij de andere steeds heeft bevoordeeld. Groots opgezette Franse soap die voor de sentimentaliteit van de verhalen van Courths-Mahler niet onderdoet. Onbeduidend maar ook onschadelijk.

credits

Regie:
Hervé Baslé
Cast:
Wladimir Yordanoff, Anne Jacquemin, Françoise Seigner, Elisabeth Margoni, Paul Crauchet, Briac Barthélémy, Renan Mazéas, Roger Dumas, Matthieu Rozé, Cyril Dubreuil, Anne-Laure Grondin, Yann Babilée
Jaar:
1993
Alt. titels:
Maîtres du pain, Les
Genres:
Drama
Trefwoorden:
Sociaal drama
Landen:
Frankrijk

op televisie
0 uitzendingen

Les maîtres du pain (1993) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken