Verenigde Staten 1992. Actiefilm van Alan Smithee. Met o.a. Adrian Paul, Patricia Charbonneau, Brian Thompson, Erika Flores en Jacues Apollo Bolton.

VPRO Cinema

Paul is de `Owl` uit de titel. Na de gruwelijke moord op zijn vrouw en dochtertje is hij wreker geworden. Hij jaagt op zijn aartsvijand Scarfe. Charbonneau is zijn gezellin. Op een dag vraagt een klein meisje, Flores, hem haar vader (Lowenthal), een chemicus, te bevrijden uit de klauwen van gewetenloze drugshandelaren Bolton en Marshall. De schurken proberen een nieuwe scheikundige formule uit hem te krijgen om nog meer, nog gevaarlijker verdovend spul aan de man te kunnen brengen. Voorspelbare race-tegen-de-klok actiefilm. Het scenario is van niemand minder dan Tom Holland (PSYCHO II, CLASS OF 1984), die het gelijknamige boek van Robert Forward bewerkte. Bij de regie ontstond enige onenigheid en dat is maar al te zeer te merken in deze prent.

credits

Regie:
Alan Smithee
Cast:
Adrian Paul, Patricia Charbonneau, Brian Thompson, Erika Flores, Jacues Apollo Bolton, David Anthony Marshall, Mark Lowenthal, Alan Scarfe
Scenario:
Tom Holland
Muziek:
Sylvester Levay
Jaar:
1992
Alt. titels:
Owl, The
Genres:
Actiefilm
Trefwoorden:
Vigilante
Landen:
Verenigde Staten


op televisie
0 uitzendingen

The Owl (1992) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken