Les cinq dernières minutes : Meurtre à ciel ouvert

1993, Bernard Dumont, 90 minuten

Frankrijk 1993. Misdaad van Bernard Dumont. Met o.a. Pierre Santini, Pierre Hoden, Cathérine Aymerie, Cathérine Bidaud en François Dyrek.

VPRO Cinema

Er heerst een explosieve stemming in een zuidelijk mijnstadje. De belangen van milieu-activisten en mijnwerkers zijn tegengesteld. De activisten verwijten de mijndirectie dat ze het milieu onherstelbare schade toebrengen, maar de arbeiders zijn bang zonder werk te raken. Op een avond wordt een aanslag gepleegd op de mijn, Aymerie roept de hulp in van commissaris Santini, omdat ze bang is dat haar man Rizoud de schuld krijgt. De politieman is amper gearriveerd of Rizoud's lichaam wordt in de mijn gevonden. Goed gemaakte policier, die van het begin tot het einde boeit en die bovendien een interessant onderwerp heeft. Het scenario is van Muriel Arnault en Laurence Fructus, van dialogen voorzien door Patrick Pesnot. Het geeft de gespannen sfeer goed weer. Het camerawerk is van Serge Palatsi en is knap gedaan. Aflevering nummer 73 van totaal 81. Mono.

credits

Regie:
Bernard Dumont
Cast:
Pierre Santini, Pierre Hoden, Cathérine Aymerie, Cathérine Bidaud, François Dyrek, Pierre Meyrand, Jean-Pierre Jorris, Christian Rizoud, André Haber, Daniel Blouin, Vincent Martin, Laurent Cornic, Jean-Stéphane Lefèvre, Olivier Clément, Michel Clot, Philippe Coquerel
Scenario:
Muriel Arnault
Camera:
Serge Palatsi
Muziek:
Gréco Casadesus
Jaar:
1993
Alt. titels:
Cinq dernières minutes : Meurtre à ciel ouvert, Les, 5 dernières minutes : Meurtre à ciel ouvert, Meurtre à ciel ouvert
Genres:
Misdaad
Trefwoorden:
Policier
Landen:
Frankrijk


op televisie
0 uitzendingen

Reageer