Ferbac et le carnaval des ténèbres

1993, Sylvain Madigan, 90 minuten

Frankrijk/Luxemburg 1993. Misdaad van Sylvain Madigan. Met o.a. Jean-Claude Brialy, Brigitte Bemol, Hubert Deschamps, Patricia Malvoisin en Bernard Alane.

VPRO Cinema

Brialy als Eric Ferbac wordt uitgenodigd op het jaarlijks gecostumeerd bal op het kasteel van een aanzienlijke familie als begeleider van de mooie dochter Bemol. De patriarch van het gezin, Deschamps, lijkt bijzonder opgetogen met zijn aanwezigheid. Terwijl de detective zijn balkleding uitzoekt is hij getuige van een vreemde gebeurtenis: recht tegenover zijn venster leveren twee mensen een gevecht op leven en dood. Typische policier, met enkele lugubere momenten, naar een scenario van Alain Demouzon en Michel Friedman. Goede ontspanning zonder verdere pretenties, charmant gespeeld door Brialy en met een knap gastoptreden van Brion. Camerawerk van Jean-Bernard Aurouet.

credits

Regie:
Sylvain Madigan
Cast:
Jean-Claude Brialy, Brigitte Bemol, Hubert Deschamps, Patricia Malvoisin, Bernard Alane, Françoise Brion, Pascale Barouk, François Toumarkine, Alain Menuest, Xavier Kuentz, Michel Wichegrod
Camera:
Jean-Bernard Aurouet
Muziek:
Jacques Davidovici
Jaar:
1993
Alt. titels:
Carnaval des ténèbres, Le
Genres:
Misdaad
Trefwoorden:
Policier
Landen:
Frankrijk, Luxemburg


op televisie
0 uitzendingen

Reageer